Buro Ja in Weil-am-Rhein
<a href=" cialis canada vendre../wp-content/uploads/2011/08/Weil-1.jpg”>
Het Vitra huis van Herzog en de Meuron
Afgelopen zomer was Buro in Weil am Rhein in het Vitra museum en de bijbehorende campus.
De architectuur op de campus heeft na alle jaren haar kracht nog niet verloren.
Een bijzondere plek waar een verzameling van wereld beroemde architecten hun indruk hebben nagelaten; Zaha Hadid, Tadao Ando, Alvaro Siza, Frank Gehry, Buckminster Fuller, Jean Prouvé en natuurlijk sinds kort ook Herzorg en de Meuron.
Het door hun ontworpen Vitra haus vormt nu het centrum van de campus waar de tentoonstelling van de collectie van de mogelijk aan te kopen Vitra meubelen is te zien.
De rest van de campus ligt er eigenlijk een beetje verloren tegenaan.
De paviljoens op zich zijn van ongekende schoonheid, de compilatie in het masterplan werkt minder goed.Om het terrein is een lelijk hek geplaatst en de brandweerkazerne van Zaha Hadid, hoewel nog steeds indrukwekkend met haar spel van schuine lijnen die je doen wankelen, ligt weggedrukt achteraan.
Ando ontwierp zijn plan voor het conferentie paviljoen met oog voor rust en contemplatie, maar de drukke weg er vlak langs doet daar afbreuk aan.
De verbinding tussen de magazijnen, ontworpen daar Alvaro Siza is mooi en werkt ook wonderwel. Tussen de zonneschijn door was het fijn schuilen voor de malse zomerregen.De werknemers reden in hun voorhef trucks droog van magazijn naar magazijn.
Op dit moment wordt aan deze unieke collectie van architectonische hoogstandjes een nieuw exemplaar van het Japanse SANAA toegevoegd.
Binnenkort dus nog maar een keertje naar Weil am Rhein!
Uitzicht vanuit het Vitra huis.
De tent-constructie van Buckminster Fuller (ontwerp 1978)
Benzine station ontworpen door Jean Prouve (ca 1953)
Begane grond van de brandweerkazerne van Zaha Hadid
Begane grond van de brandweerkazerne met een blik op de ruimte die dienst deed als fitnessruimte voor de brandweermannen.
Let op de rond lopende glazen gevel. Hadid wilde blijkbaar graag dat de buurvrouwen de trainende mannen goed konden gadeslaan.
Ook is op de foto goed te zien dat alle vlakken schuin lopen wat een desoriënterend effect heeft.
Eerste verdieping van de brandweerkazerne die dienst deed als lunchruimte
Gesloten gevel van de brandweerkazerne.
De beweegbare brug van Siza die de magazijnen en werkplaatsen met elkaar verbindt.
Bij regen zakt de overkapping naar beneden zodat werknemers droog van het ene magazijn naar het andere kunnen. Zie foto hieronder.
De neergelaten overkapping.
Het hoekige pad van Ando ter bevordering van de contemplatie.
Karakteristieke in zichzelf gekeerde ruimte van strak beton met tatami-mat-maat voering in het conferentie paviljoen van Ando
Voor meer informatie check: www.design-museum.de