Nominatie voor prijsvraag

Posted by | december 21, 2010 | Prijsvragen | No Comments

Tour de Velo

De inzending Tour de Velo van Merten Nefs en Janneska Spoelman is april 2010 genomineerd voor de ontwerpwedstrijd fietsenstalling Ringstede uitgeschreven door de gemeente Nieuwegein.

Nieuwegein gaat op de schop

De komende jaren zal het centrum van Nieuwegein een heel nieuw aanzien krijgen. Een nieuw stadhuis en theater en het winkelcentrum Plaza zal worden gerenoveerd.

De Ringstede, de locatie voor De Tour de Velo, echter, valt net buiten deze plannen.

De besloten ruimte wordt gebruikt als achterkant, als achterkant van de ING –bank, het postkantoor en alle commercie. De ringstede wordt nu voornamelijk gebruikt voor laden, lossen en parkeren. Dit terwijl de Ringstede ook juist een toegang vormt tot City Plaza. Het winkelend publiek dat per fiets naar het centrum komt stalt hier massaal de fiets om door te lopen naar City Plaza en de rest van het centrum.

De te realiseren fietsenstalling is dan ook een uitgelezen kans om een impuls te geven aan de Ringstede en het centrum van Nieuwegein als geheel.

<img class="alignnone size-full wp-image-120" title="bird04 copy-kl-groter" src="https://buro-ja.nl/wp-content/uploads/2010/06/bird04-copy-kl-groter pharmacie en ligne pour cialis.jpg” alt=”” width=”624″ height=”416″ srcset=”https://buro-ja.nl/wp-content/uploads/2010/06/bird04-copy-kl-groter.jpg 624w, https://buro-ja.nl/wp-content/uploads/2010/06/bird04-copy-kl-groter-300×200.jpg 300w” sizes=”(max-width: 624px) 100vw, 624px” />

Door een eenvoudige aanpassing van het maaiveld wordt de nu versnipperde openbare ruimte een ruim veld, waarop diverse activiteiten zich kunnen afspelen. Laden en lossen gebeurt op de hiervoor afgesproken tijdstippen. De rest van de dag kunnen de bezoekers zich het plein toe-eigenen.

Bij de beheerder kan een sleutel worden geleend voor de sportkooi, evenals een voetbal om mee te spelen.